Jobba hos oss

Vi söker fler medarbetare, detaljerad beskrivning av tjänsterna finner du längre ned i textmassan

 • Till Luleå / Piteå söker vi erfarna byggnadsingenjörer / projekteringsledare.
 • Till Umeå söker vi erfarna byggnadsingenjörer / projekteringsledare..
 • TIll Stockholm söker vi en erfaren byggnadsingenjör / projekteringsledare,
  alternativt erfaren arkitekt med stor projekteringsvana.
 • Till Luleå söker vi en anbudsansvarig

Om oss
Vårt företag består för närvarande av drygt 50 personer sammansatta av arkitekter, byggnadsingenjörer, byggprojektledare, stadsbyggnadskompetens samt ekonomer vilket innebär att vi kan ta ett helhetsåtagande för både mindre och stora komplexa uppdrag allt från tidiga skisser till färdigprojektering vidare till byggledning och besiktning. Vi knyter till oss de kompetenser vi eventuellt inte själva har via samarbete med underkonsulter. 

 Vi har gedigen erfarenhet av uppdrag med tyngdpunkt i offentliga byggnader men vi arbetar också mycket med privata beställare. Exempel är uppdrag inom handel, gallerior / köpcentrum, hotell, resecentrum, skolor, försvaret, flygplatser, sport-, idrotts- och eventarenor, vård- och omsorg, turism samt kontor och bostäder i olika former.

Av våra medarbetare återfinns ca hälften på huvudkontoret i Luleå och övriga ganska jämnt fördelade på övriga kontor i Piteå, Umeå och Stockholm


TJÄNSTERNA SOM :
Handläggande alt. uppdragsansvarig Byggnadsingenjör
Vi söker nu medarbetare till våra kontor i Luleå alternativt Piteå, Umeå och Stockholm.

Kompetens / Kvalifikationer
Vi söker dig som har 3 års erfarenhet eller mer i rollen som handläggande eller uppdragsanvarig Byggnadsingenjör. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arkitektkontor eller konsultföretag och ett etablerat nätverk i branschen.

Du har förståelse och kunskap om hur god arkitektur och hållbara lösningar länkas samman med krav och intressen från samhälle, kund och brukare. Vi tror att du i samarbete med våra arkitekter och byggnadsingenjörer vill vara delaktig i att gestalta och lösa byggnader från helhet till detalj.

Du har en högskoleingenjörsutbildning eller gymnasial 4-årig byggnadsingenjörs-utbildning i grunden och är van vid att arbeta med Revit eller Archicad samt Office-paketet. Vi samarbetar mycket i team och det ställer krav på att du är lyhörd, samarbetsvillig och öppen för nya idéer. Du behöver även kunna svenska språket, såväl i tal som i skrift. Om du har erfarenhet av BIM- samordning och eller beskrivningsarbete är det meriterande, men inget krav.

Vi värdesätter goda ledaregenskaper som bland annat handlar om förmågan att skapa och bygga goda relationer med såväl kunder som med kollegor och samarbetspartners. Erfarenhet från att självständigt driva och leda projekteringsuppdrag samt har erfarenhet av att leda och fördela arbete är viktigt.

Med andra ord är ditt ansvar att säkra uppdragets kvalité, leverans i tid, uppdrags-ekonomi samt att upprätthålla en god kundrelation. Du kommer att vara ett av våra viktiga ansikten utåt.
I din roll som lagspelare trivs du med att dela med dig av din kunskap samt att skapa goda förutsättningar för andra att utvecklas. I såväl stora som små uppdrag är engagemang, rätt kvalitet samt leverans i tid våra ledord. 

Vi erbjuder
En intressant roll på ett av Sveriges äldsta arkitektkontor med ca 50 medarbetare på kontoren i Luleå, Piteå, Umeå och Stockholm. Vi ingår sedan en tid i Tengbomgruppen med drygt 500 medarbetare. Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar, arbeta och utvecklas i en kreativ miljö.  

Hos oss har du som medarbetare stor frihet att påverka din egen utveckling. Vår kultur bygger på korta beslutsvägar, öppenhet och omtanke och ger dig samtidigt uppbackningen du behöver för att växa. Här uppmuntrar vi dig att ha och ta kundkontakter. Vi anser oss har högt i tak, har trevligt tillsammans och sitter i nyrenoverade lokaler

Vi har en medveten strategi att samverka mellan våra kontor. Om du känner dig bekväm med det kan det innebära att du får möjlighet att arbeta med uppdrag på andra platser i landet

Kontakt
Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta:
Oskar Eriksson, Kontorschef Luleå. Tel 070 256 27 39 eller e-post
oskar.eriksson@maf-ark.se

Jonas Westman Allström, Kontorschef Umeå. Tel 072 531 01 16 eller e-post
jonas.westman@maf-ark.se

Peter Karlsson, Kontorschef Stockholm. Tel 070 783 99 47 eller e-post
peter.karlsson@maf-ark.se

Peter Häggmark, VD. Tel 070 342 58 04 eller e-post
peter.haggmark@maf-ark.se


Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev.
Urvalet sker löpande och intervjuer senast under augusti, så välkommen med din ansökan snarast möjligt ! Sista ansökningsdag är 2021-09-26

Du sänder din ansökan till: jobbansokan@maf-ark.se

 

TJÄNSTEN SOM :
Anbudssamordnare / Bid Manager

Vi söker en medarbetare till vårt huvudkontor i Luleå. Som anbudssamordnare / bid manager kommer du att arbeta med försäljning i form av anbuds- och offertarbete. Du kommer att arbeta nära vår VD, marknadschef samt våra kontorschefer men även arkitekter, byggnadsingenjörer och vår administration
Har du erfarenhet från branschen och eller offentlig upphandling är det en merit.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att:

 • Självständigt driva, leda och samordna vårt anbuds- och offertarbete i huvudsak inom LOU-sfären men ibland även övriga anbud- och offerter efter samarbete med andra i företaget
 • Kontinuerligt bevaka pågående upphandlingar, i synnerhet inom LOU-sfären
 • Samla information och referenser, göra kundresearch, bearbeta stora mängder komplexa texter och koordinera information i anbudsprocessen.
 • Sammanställa anbud, offerter och prekvalificeringar.
 • Analysera utfallet av våra anbud och upprätthålla statistik samt register LOU
 • Ansvara för erfarenhetsåterföring från inlämnade anbud och föreslå förbättringsåtgärder.

I arbetsuppgifterna kan det även ingå administrativt stöd till vår ledning samt vår administration

Kompetens
Vi söker dig som har en mycket god förmåga att kommunicera i text samt har en god administrativ förmåga. Din initiativförmåga och ditt engagemang tillhör dina främsta styrkor. Vi tror att en stor drivkraft för dig är att se resultat och att slutföra dina arbetsuppgifter.

I samarbetet med andra är du lyhörd, har lätt för att samarbeta och är van att ta ledarrollen i arbetsprocessen, gärna kring anbud. Vidare är du nyfiken och nytänkande, har en god känsla för detaljer och arbetar på ett noggrant, metodiskt och strukturerat sätt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med offentlig upphandling.

Kvalifikationer
Din personlighet och erfarenhet är viktigare är din utbildning. Du kan ha en grund i ekonomi eller juridik men även från någon  del av byggbranschen kombinerat med ett stort intresse för anbuds- och offertarbete och därmed affärer.

Din förmåga att självständigt driva arbete och projektleda är viktigt.

Du behöver ha mycket goda kunskaper i skrift inom svenska språket.

Du behärskar Officepaketet

Erfarenhet av anbudsarbete inom LOU är meriterande

Vi erbjuder
Ett spännande och viktigt arbete på ett av Sveriges äldsta arkitektkontor med ca 50 medarbetare på kontoren i Luleå, Piteå, Umeå och Stockholm. Vi ingår sedan en tid i Tengbomgruppen med drygt 500 medarbetare. Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar, arbeta och utvecklas i en kreativ miljö.  Till ditt stöd har du också tillgång till medarbetare i Tengboms anbudsgrupp.

Kontakt
Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta vår VD Peter Häggmark på Tel 070 342 58 04 eller e-post
peter.haggmark@maf-ark.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev skrivet på svenska. I ditt brev ser vi gärna att du beskriver varför du vill arbeta på ett arkitektkontor och varför anbudsarbete intresserar dig. Urvalet sker löpande och intervjuer senast under augusti, så välkommen med din ansökan snarast möjligt och senast 26 september

Du sänder din ansökan till: jobbansokan@maf-ark.se